Microsoft i ostali dižu cijene softvera!

Naše novosti

Proljeće nosi brojne promjene cijena, a najintenzivnije se osjećaju one u programskim rješenjima. Sama promjena cijena koje uvode velike kompanije poput Microsofta i Adobea s porastima cijena i do 20%, ozbiljno će utjecati na planiranje informatičkih budžeta u 2022. godini. Preporuke su da cjenovno osjetljive tvrtke konzultiraju s našim stručnjacima oko procjena ukupnog troška i alternativnih rješenja.

I dalje je Microsoft 365 gotovo nezaobilazan u poslovanju većine kompanija, uglavnom jer velik dio informatičkih rješenja radi upravo s njihovim rješenjima, a sama pomisao o edukaciji radnika noćna je mora svih informatičara u većim firmama. Dio Microsoftovih rješenja je ipak moguće zamijeniti alternativama poput Amazon SES-a, Apple iCloud-a i sličnih. Međutim, pogledajmo prvo kako će izgledati nove cijene:

• Microsoft 365 Business Basic će poskupiti sa $5 na $6 po korisniku
• Microsoft 365 Business Premium će sa $20 doći do cijene od $22
• Office 365 E1 ide sa $8 na okruglih $10 dolara, a E5 s $35 do $38
• Microsoft 365 E3 će po novom koštati $36 umjesto dosadašnjih $32

Kako Microsoft ističe, povećanja cijena će se primjenjivati globalno, ali uz prilagodbu lokalnom tržištu u određenim regijama. Dobra vijest je da se promjene cijene ipak neće odnositi za obrazovne i potrošačke proizvode.

Poskupljenja uvijek remete planove, stoga nas slobodno kontaktirajte za više informacija i stručnu pomoć pri odabiru pravog programskog rješenja.

Obratite nam se:

e- mail: [email protected]

Tel.centrala: +385 1 644 4444 

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close