Chrome – većini korisnika omiljeni internetski preglednik

Zadnjih tjedana smo imali prilike vidjeti kako je Windows najomiljeniji operativni sustav većine korisnika. No, kako stvari stoje po pitanju internetskih preglednika?

Prema podacima tvrtke StatCounter, Microsoftu na ovom području i ne ide baš najbolje. Internet Explorer je odabir 17,1% korisnika što mu je osiguralo treće mjesto na ljestvici najčešće upotrebljavanih browsera.

Lošije od Explorera kotiraju Appleov Safari, te Operina – Opera, browseri s 4,27 i 1,84% korisnika. Ostali neimenovani browseri su navedeni pod oznakom „Other“ i oni su odabir 2,93% korisnika, a među njima je vrlo vjerojatno i novi Edge preglednik koji je stigao s Windowsima 10.

Vratimo se na drugo i prvo mjesto ljestvice. Drugo mjesto je za dlaku pripalo Mozillinom Firefoxu koji u odnosu na IE ima 0,23% korisnika više – 17,33%. Iako minorna, razlika je opet dovoljno velika da bi se ovaj browser smjestio na drugo mjesto ljestvice.

Daleko ispred svih – na prvom mjestu je Googleov Chromekojeg koristi 56,53% korisnika.

Izvor: Bug.hr

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close