Windowsi 10 uskoro donose copy/paste u oblaku

Windows Insideri danas bi trebali dobiti mogućnost nadogradnje svojih testnih Windowsa 10 na inačicu 17666. S njom dolazi nekoliko noviteta, poput tamnog File Explorera o kojem smo već izvještavali, ali i jedna dodatna zanimljiva mogućnost za one koji istovremeno rade na više računala, ili pak žele prebacivati posao s jednog na drugo računalo (primjerice kod kuće i na poslu).

Osim opcije Timeline koja omogućava da se neka aplikacija ili dokument otvori na jednom mjestu, a na drugom se nastavi rad na njemu (ako je korisnik na oba računala prijavljen istim Microsoftovim računom), od sada će se na sličan način, putem oblaka, moći sinkronizirati i sadržaj međuspremnika.

Cloud Clipboard, kako se naziva, aktivira se pritiskom na Win+C (umjesto Ctrl+C kao za obično kopiranje). Sadržaj koji se na ovaj način kopira u međuspremnik bit će sinkroniziran putem oblaka pa će ga biti moguće lako zalijepiti na nekom drugom računalu povezanom preko Microsoft računa.

Novi Cloud Clipboard će pamtiti i povijest kopiranja i lijepljenja, a omogućava korisniku i da “zakači” neke sadržaje koji mu često trebaju biti pri ruci, pa da ih po potrebi lako pronađe i zalijepi u dokument.

 

Izvor: https://www.bug.hr/