Windows 10 Mobile nativno će podržavati snimanje poziva

Windows 10 Mobile operativni sustav mogao bi dobiti jednu značajku koja bi ga izdvajala od ljute iOS i Android konkurencije. Riječ je o nativnoj podršci za snimanje telefonskih razgovora, koje za sada nema unutar konkurentskih platformi.

Istine radi, treba spomenuti kako za iOS i Android postoje aplikacije koje mogu snimati telefonske razgovore, no, one su proizvod treće strane, odnosno, nezavisnih tvrtki i samostalnih developera. Niti Apple, niti Google ovu uslugu ne nude izravno –što je najvjerojatnije vezano uz svojevrsni strah od prozivanja na ime privatnosti.

No, čini se kako Microsoft nema problema s takvom vrstom straha, jer se nakon instalacije novog 10149 builda može primijetiti i nova mapa nazivaRecorded Calls. Mapa nije skrivena duboko unutar sustava već se nalazi pored ostalih Documents, Downloads, Pictures i sličnih mapa, čime Microsoft daje na znanje kako nema namjeru tajno snimati telefonske razgovore svojih korisnika.

Uz build stiže i Voice Recorder aplikacija za koju se navodi kako ima pravo pristupa recordedCallsFolder mapi. Snimanje razgovora je još uvijek u fazi testiranja kao i sam Windows 10 Mobile operativni sustav tako da tek trebamo vidjeti hoće li biti dio i finalne verzije. Po svemu sudeći – hoće.

Izvor: Bug.hr