Nastavlja se rast tržišta nosivih uređaja

Tvrtka IDC objavila je informacije o stanju na tržištu nosivih uređaja u drugom kvartalu ove godine. U spomenutom razdoblju, isporuke nosivih uređaja rasle su za 85,2%, na brojku od 67,7 milijuna nosivih uređaja.

Poseban osvrt u ovom istraživanju stavljen je na takozvane hearable uređaje (pametne slušalice), koji su činili 46,9% svih isporuka nosivih uređaja (rast od 24,8% u odnosu na drugi kvartal prošle godine).

Što se tiče proizvođača, na prvom je mjestu Apple, koji je generirao 50,2% svih isporuka nosivih uređaja u drugom kvartalu, a na godišnjoj razini rast isporuka od 218,2% (uspjeh zahvaljujući Airpods te Beats slušalicama).

Na drugom se mjestu nalazi Samsung, zahvaljujući Galaxy Buds i JBL slušalicama. Na trećem se mjestu nalazi Xiaomi, zahvaljujući Airdots slušalicama. Bose je na četvrto mjesto dospio zahvaljujući proizvodima iz premium sektora, kao što su QC35 i SoundSport Free slušalice.

Na petom mjestu je ReSound (sestrinska tvrtka od Jabre) s godišnjim rastom od 132,9%, zahvaljujući slušalicama kao što su Jabra Elite Active 65t (alternativa Airpods slušalicama).

 

Izvor: https://www.bug.hr/