Najveće tehnološke kompanije zajednički protiv lažnih vijesti vezanih uz COVID-19

Širenje lažnih vijesti povezanih uz koronavirus, poput liječenja COVID-a 19 neznanstvenim metodama ili dizanja nepotrebne panike, pojava je koja je posljednjih tjedana preplavila Internet. Prepoznali su to i predstavnici najvećih društvenih mreža u svijetu, te objavili zajedničku izjavu. Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter i YouTube pokrenuli su zajedničku inicijativu za kvalitetnije informacije koje se u ovoj situaciji šire Internetom.

Na Facebook-ovom blogu stoji kako će navedene kompanije zajednički raditi na inicijativama vezanim uz pandemiju koronavirusa. Osim što će i dalje omogućavati milijunima korisnika da ostanu povezani, zajedničkim će se snagama boriti i protiv širenja dezinformacija oko virusa.

Radit će na aktivnoj distribuciji sadržaja koji dolazi iz službenih izvora i obavještavat će svoje korisnike o najvažnijim događajima u koordinaciji sa zdravstvenim ustanovama iz cijelog svijeta.

Pozvali su ovom prilikom i druge kompanije da im se pridruže u ovim naporima. Samo Facebook je do sada donirao i 20 milijuna dolara u američku zakladu za prevenciju širenja nove bolesti.

 

Izvor: https://www.bug.hr/