Microsoft Teams dnevno koristi 75 milijuna korisnika

Microsoft Teams u doba pandemije koronavirusa bilježi više aktivnih korisnika nego što je to inače slučaj, pa se tako brojka uspela do 75 milijuna, u odnosu na 44 milijuna prije samo mjesec dana.

Ne smeta ni činjenica da aktualna kriza uvelike stvara pritisak na Microsoftov cloud sektor, koji u posljednje vrijeme ne isporučuje usluge jednakom brzinom ili jednaku stabilnost kao u mirnija vremena. Dakle, korisnici ne bježe zbog tog detalja.

I eto Teamsa tu gdje jest, a još u studenome prošle godine brojka je bila na 20 milijuna dnevno aktivnih korisnika. Naravno, razlozi za takvo stanje nalaze se u činjenici što ljudi rade na daljinu, iz svojih domova, što je način kojim se sprečava širenje virusa. Porast bilježi i Slack, ali je otprilike dvostruko slabiji po pitanju aktivnih korisnika no Teams.

Ništa čudno, Microsoft je u blagoj prednosti otpočetka. Naime, dok Office 365 pretplatnici imaju posebnu Teams uslugu, koju koriste jer je ionako dio paketa, besplatnu verziju u drugačijem obliku dobivaju i svi oni koji nisu vezani uz Office 365, što znači da je Microsoft dobio širinu na taj način i odlično je iskoristio.

Također, treba znati da Slack nije toliko popularan jer je toliko dobar, već jer je od samog početka besplatan pa se kao takav nametnuo u poslovnom svijetu, gdje ga timovi naveliko koriste. Ali, oba alata nude praktički identične usluge, pa je teško pogriješiti što god u konačnici odabrali.

Dakle, oba alata kroz jednu uslugu nude cijelu lepezu zanimljivosti kao što su chat, notes i planer, a mogu i sami po sebi biti alati kojima se promovira bolja organizacija i produktivnost u radnom okruženju tako što konstantno bilježi koji oblik komunikacije se najčešće koristi i na kojem je vrijeme potrebno za odgovor najkraće.

Prednost Teamsa, kao što je ranije rečeno, je u kompatibilnosti s Microsoftovim proizvodima kao Skype i Office 365. Uz to, sve što se radi kroz Teams može se “provući” i kroz iOS i Android operativne sustave.

 

Izvor: https://www.ictbusiness.info/