Microsoft polako gasi 32-bitnu inačicu Windows 10 OS-a

Osim novosti koje smo već spominjali, nova Windows 10 nadogradnja 2004 (May 2020 nadogradnja) koja će biti dostupna do kraja mjeseca donosi još jednu bitnu promjenu.

Microsoft OEM-ovima od ove inačice više neće dati na raspolaganje 32-bitnu inačicu Windows 10 sustava, te će se usredotočiti na daljnji razvoj 64-bitne inačice. Kako je rečeno, promjena se konkretno odnosi na OEM-ove koji više neće dobivati 32-bitne inačice Windows 10 sustava kako bi ih predinstalirali na svoja računala prije dolaska na tržište.

Valja naglasiti kako ova odluka neće imati utjecaja na 32-bitne sustave koji su na tržište došli s nekom od ranijih inačica Windows 10 sustava, za njih se ništa ne mijenja te će i dalje biti dostupne nadogradnje i sigurnosne zakrpe.

Međutim, istekom životnog vijeka i podrške za tu inačicu Windows 10 sustava više neće biti 32-bitne inačice sustava, te se za najnovije nadogradnje preporučuje nadogradnja na 64-bitni sustav.

Podrška za Windows 10 verziju 1909 (November 2019), posljednju verziju sustava s 32-bitnom inačicom, prestaje 11. svibnja iduće godine, što znači da je planiran postupan i potpun prelazak na 64-bitne sustave ukoliko se želi primati najnovije nadogradnje.

 

Izvor: https://www.bug.hr/