iPhone SE 2 stiže sredinom ožujka

Evan Blass rijetko griješi u prognozama vezano uz predstavljanje novih uređaja i njihovih specifikacija. Zahvaljujući njemu, do sada smo imali prilike doznati kako Apple namjerava ove godine obnoviti SE liniju s novim, iPhone SE 2 modelom.

Prema dosadašnjim saznanjima, novi iPhone SE 2 više neće biti najsnažniji 4“ telefon na svijetu, jer će mu se zaslon povećati na 4,7“. Novi iPhone SE 2 neće se moći više reklamirati ni pod sloganom – „… u tijelu petice“, jer je Apple, kao osnovu njegovog dizajna, uzeo iPhone 8.

Dakle, izgled novog iPhone SE 2 je više-manje poznat. Izvana bi trebao izgledati identično kao i iPhone 8, dok će se prave promjene dogoditi u unutrašnjosti kućišta koja je skrivena od pogleda znatiželjnika. Iako se smatralo da će iPhone SE 2 stići bez Touch ID-a, te da će isti biti zamijenjen modernijim i sigurnijim Face ID-om, čini se da neće.

No, potonja tvrdnja ovisi o izvoru, a čini se kako je barem jedan od njih u krivu. Koji, saznat ćemo tijekom događaja na kojem će Apple predstaviti novi iPhone SE 2. Ipak, zna se kako će ovogodišnji SE model biti temeljen na A13 Bionic čipu, kako će imati 3 GB RAM-a te, ovisno o modelu, 64 GB ili 128 GB interne memorije.

Točan datum predstavljanja nije poznat, ali jest okvirni – sredinom ožujka 2020. Tako barem navodi Evan Blass, jedan od točnijih izvora. Inače, čini se kako su još uvijek u igri dva naziva – iPhone SE 2 i iPhone 9. Kako se god na kraju zvao, početna bi mu cijena trebala biti 399 USD.

 

Izvor: https://www.bug.hr/