iPhone 9 (SE 2) imat će Face ID i veći zaslon

Ako je za vjerovati analitičarima i raznim drugim leaker-ima, Apple će ove godine predstaviti i dodatni model iPhone-a – iPhone SE 2, ili kako ga neki još nazivaju, iPhone 9. Kako god se uređaj na kraju zvao, svi se slažu oko jednoga – dizajna, koji bi se trebao temeljiti na iPhone-u 8.

iPhone 8 trenutno je jedini iPhone kojeg se još uvijek kao novog može kupiti s Home tipkom s Touch ID-em. S novijih modela je ta tipka odavno nestala i zamijenio ju znatno sigurniji Face ID. Isti će recept, prema japanskim izvorima, Apple primijeniti i na novi iPhone SE 2/iPhone 9.

Budući da Home tipka odlazi u mirovinu, novi iPhone SE 2/iPhone 9 trebao bi imati veći zaslon u odnosu na iPhone 8, koji će poslužiti kao polazna točka za kreiranje novog modela. Izvor navodi kako bi zaslon mogao biti povećan sa 4,7“ na 5,4“.

Dodatno, Apple će poboljšati stražnju kameru (veća razlučivost), a poboljšana će navodno biti i LED bljeskalica. Naravno, kao i originalni iPhone SE koji je dobio najnoviji procesor iz tada aktualnog iPhone-a 6s, tako će i iPhone SE 2/iPhone 9 imati A13 Bionic SoC iz aktualne serije iPhone 11.

 

Izvor: https://www.bug.hr/