iPhone 12 Pro imat će 6GB RAM-a

Iako se iPhone 12 ne očekuje prije rujna 2020. godine, to ne sprečava razne izvore da o njima dostavljaju medijima aktualne informacije, točnije glasine. Prve informacije o novim iPhone 12 modelima pojavile su se još u rujnu, nedugo nakon što je predstavljen ovogodišnji iPhone 11, a tada je otkriveno kako će iPhone 12 imati dizajn sličan iPhoneu 4.

Prema najnovijim glasinama, Apple će Pro inačicu iPhone-a 12 opremiti s više radne memorije u odnosu na aktualne iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max modele. Iduće godine, iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max (ako se Apple bude držao dosadašnjeg imenovanja), imat će 6 GB RAM-a.

Količina RAM-a za Apple ne predstavlja bitnu stavku (nikada ju ne navode prilikom predstavljanja uređaja), već su mišljenja kako u svoje mobitele trebaju ugraditi onoliko RAM-a koliko je uređaju potrebno za fluidan rad, a ne onoliko koliko trendovi nalažu. Stoga potvrdu napisanih navoda ne treba očekivati prije nego što stignu prvi benchmark testovi, kao što je bio slučaj i s iPhone-om 11.

U slučaju da se glasine o nadogradnji memorije ispostave kao točne, to bi moglo značiti kako će Apple s novim Pro modelima napraviti značajniji odmak od običnog iPhone-a 12. Naime, izvor navodi kako će obični iPhone 12 zadržati 4 GB RAM-a, što bi moglo značiti kako će Pro modeli dobiti dodatne funkcije koje ne-Pro model neće imati, a zbog čega će biti potrebna i veća količina RAM-a.

Izvor se dotakao i novog SE modela – iPhone SE 2 bi, kako znamo, trebao stići u formi iPhone-a 8, trebao bi imati 4,7“ zaslon, A13 čip te 3 GB RAM-a. Shodno tomu, bit će zadržana i Home tipka, a time i Touch ID. Nova informacija vezana uz ovaj model tiče se datuma proizvodnje i dolaska na tržište. Prema izvoru, iPhone SE 2 u proizvodnju kreće u veljači 2020. godine, a na policama trgovina trebao bi se naći od ožujka 2020. godine.

 

Izvor: https://www.bug.hr/