Gmail će uskoro moći prosljeđivati poruke u obliku privitaka

Google je na službenom blogu najavio kako će početkom iduće godine Gmail dobiti jednostavniji način prosljeđivanja poruka. Po novome, poruke će se prosljeđivati u obliku privitaka, slično kao što sada uz neku poruku šaljete dokumente, tako ćete uskoro i prosljeđivati poruke.

Ovakav način trebao bi uvesti reda, jer se za prosljeđivanje većeg broja poruka neće morati svaka poruka proslijediti zasebno, već će sve poruke biti moguće dodati unutar jedne. Automatski će se kreirati i popis poruka u privitku, a naslov privitka će biti identičan originalu.

Na taj način dodane poruke konvertiraju se u .eml datoteke i moći će se pregledati bez prethodnog preuzimanja.

Google navodi kako nova funkcija neće svima biti dostupna odmah, već će ju postepeno omogućavati sve većem broju korisnika. Prvi „Rapid“ val je krenuo neki dan, 9. prosinca 2019., a drugi „Scheduled“ val, koji je ujedno i posljednji, kreće od 6. siječnja 2020.

Najjednostavniji način za provjeru je li vam nova funkcija aktivirana jest klik na izbornik s tri točkice, ako se u njemu nalazi opcija „Forward as attachment“ čestitamo, Google vas se sjetio među prvima. Ako navedene opcije nema, morat ćete se strpjeti još malo.

 

Izvor: https://www.bug.hr/