Facebook ponovno eksperimentira s novim aplikacijama

Tko se još sjeća aplikacije Paper kojom je Facebook htio konkurirati Flipboardu? Ili aplikacije Moments koja je trebala poslužiti za dijeljenje fotografija? Oba ova primjera, a bilo ih je još, stigla su iz Facebook-a, koji svim silama pokušava stvoriti novu “viralnu” aplikaciju kojom bi privukao nove korisnike. Nekoliko prošlih pokušaja je propalo, ali u Zuckerbergovoj društvenoj mreži ne odustaju.

Sada su najavili kako će u narednim tjednima biti lansirano još nekoliko aplikacija pod “etiketom” NPE Team, from Facebook (NPE, ako ste se pitali, znači New Product Experimentation). Ove će aplikacije biti usmjerene ka komunikaciji i stvaranju veza među korisnicima, ali kroz sasvim nova iskustva korištenja. Aplikacije će se vrlo brzo mijenjati i prilagođavati, a isto tako i gasiti ako ne budu dobro prihvaćene.

Osnovna namjena novih aplikacija za samu kompaniju bit će ispitivanje želja potrošača. Kroz ova samostalna rješenja planiraju im davati razna iskustva i funkcionalnosti na probu, te vidjeti što od svega “prolazi” kod publike. Iz naučenog će potom proizaći globalna strategija, kažu iz Facebook-a.

Sve aplikacije bit će dostupne u App Store-u i na Google Play-u, kao i u obliku web aplikacija, no neće sve biti dostupne svima – dostupnost će varirati od slučaja do slučaja.

 

Izvor: https://www.bug.hr/