Apple-ove sljedeće slušalice neće imati “lijevu i desnu”

Nekoliko neovisnih leakera i portala proteklih je dana objavilo niz informacija o navodnom novom dodatku Apple-ovom asortimanu bežičnih slušalica, inače jednog od najpopularnijih Apple-ovih proizvoda ikada. Nakon AirPodsa i AirPodsa Pro, na tržište bi ove jeseni mogao stići novi model, AirPods Studio.

Ovoga puta ne bi bila riječ o in-ear bežičnim slušalicama TWS tipa, već o nešto većim, over-ear bežičnim slušalicama, izgledom sličnijima Beats liniji. Karakteristikama bi se trebale približiti konkurentima višeg ranga, imale bi aktivnu noise cancelling tehnologiju, a cijenom bi bile nešto skuplje od dosadašnjih AirPodsa. Ako je vjerovati Jonu Prosseru, AirPods Studio koštat će 349 dolara u SAD-u.

Osim aktivnog poništavanja buke i tzv. “transparentnog” načina rada, koji dio zvukova iz okoline ipak propušta do ušiju korisnika, ove bi se slušalice trebale isticati jednim zanimljivim detaljem. Naime, imale bi ugrađen sustav za detekciju glave i vrata, odnosno (kao i postojeći AirPods modeli), “znale” bi kada su smještene na ušima korisnika.

Dodatno, mogle bi prepoznati i kako ih je tko stavio na glavu, pa bi se uloge “lijeve” i “desne” slušalice automatski dodjeljivale. Drugim riječima, slušalice AirPods Studio mogli biste na glavu staviti kako god vam dođu pod ruku, bez da okrenete stereo zvučnu sliku koju vam one pružaju.

 

Izvor: https://www.bug.hr/