Apple, navodno, ozbiljno radi na preklopnim iPhone-ima i iPad-ima

Američki CNBC objavio je podatak koji se pojavio u investicijskom savjetniku analitičarske kuće UBS, a koja navodi da bi Apple u naredne dvije godine mogao predstaviti svoje prve preklopne mobilne uređaje. Da cijeli koncept bude zanimljiviji, UBS je proveo i anketu među korisnicima Apple-ovih uređaja, koja je pokazala da bi ova tehnologija iz njih mogla “izvući” dodatan novac.

Preklopni iPad i iPhone

Analitičari tako kažu da će Samsung, nakon što se Galaxy Fold pojavi na tržištu, vjerojatno preuzeti ulogu lidera na polju preklopnih mobitela, no Apple neće dugo čekati. U kompaniji već rade na konceptima mobitela i tableta s preklopnim zaslonima i mogli bi ih službeno predstaviti već sljedeće godine, iako realnije izgleda mogućnost da prvi preklopnici iz Cupertina svjetlo dana ugledaju 2021. godine. Isto tako vjerojatnije je da će se prvo pojaviti preklopni iPad, a tek nakon njega i iPhone sa sličnom tehnologijom.

Smatra se da bi odgoda predstavljanja iPhone-a omogućila Apple-u daljnji razvoj i snižavanje cijene – koje će u konačnici biti presudno u širokom prihvaćanju preklopnih mobitela od strane kupaca. Najvjerojatnije će, kažu, korisnici u Kini prvi prihvatiti preklopne zaslone, jednako kako su u prošlosti počeli prihvaćati velike ekrane na mobitelima, a koji su danas standard u svijetu.

Dali bi i do 600 dolara više

Zanimljivo, anketa koju je UBS proveo među korisnicima Apple-ovih proizvoda, kaže kako je njih oko trećine zainteresirano za preklopne modele – čak u tolikoj mjeri da bi za njih platili značajno više. Korisnici u prosjeku očekuju da bi preklopni mobitel mogao koštati 400-500 dolara više od običnoga, a ako je riječ o Apple-u, tada su spremni platiti i do 600 dolara više kako bi kupili mobitel s preklopnim zaslonom.

 

Izvor: https://www.bug.hr/