Apple iPhone SE 2 u prodaji od ožujka iduće godine

Već se neko vrijeme priča o nasljedniku Apple-ova iPhone SE pametnog telefona čiji je službeni naziv zasad nepoznat, no u medijima se navodi kao iPhone SE 2. Poznati analitičar TF Securitiesa, Ming-Chi Kuo, vraća se s još jednom svojom informacijom vezanom za taj telefon.

Originalni iPhone SE model predstavljen je 21. ožujka 2016. godine i ponovno u ožujku 2017. godine, u obnovljenoj inačici. Kuo ističe kako bi i novi iPhone SE 2 (ili kako se već bude zvao) također trebao biti predstavljen u ožujku, i to iduće godine. Početak proizvodnje novog modela navodno je zakazan za siječanj 2020. godine.

Što se tiče njegovih značajki, valja podsjetiti da se radi o pametnom telefonu koji se predstavlja kao obnovljena inačica iPhone 8 modela. Kućište ostaje isto, no unutar se sada nalazi Apple-ov A13 Bionic čip, 3 GB LPDDR4X RAM-a, te 64, odnosno 128 GB interne memorije za pohranu podataka (ovisno o odabranoj inačici).

Zaslon je 4,7-inčni LCD (za koji će se najvjerojatnije pobrinuti tvrtka LG), a tu je i obnovljena jednostruka kamera te Touch ID Home tipka. Moguće boje novog iPhone-a su srebrna, siva (space gray) i crvena.

 

Izvor: https://www.bug.hr/