Allway Sync: jednostavna sinkronizacija podataka

Autor: Igor Balen

Kada je u pitanju sinkronizacija, obično ste suočeni s odabirom između user-friendly softvera s osnovnim funkcijama ili tehnički zahtjevnijim alatom. Mi smo testirali besplatnu verziju programa Allway Sync.

Kao i svaki dobar program, Allway Sync može raditi u nekoliko različitih okruženja, radite li na kućnoj mreži, koordiniranje projekata između doma i ureda ili jednostavno želite ažurirati datoteke uz pomoć vanjskog diska – Allway Sync može udovoljiti svim vašim potrebama.

Allway Sync može se koristiti za osnovne sigurnosne kopije na vanjski tvrdi disk, USB disk, hard disk particije ili DVD, dakle razne vrste medija, što uvelike olakšava stvar. Sve što morate učiniti je odabrati način rada “one-way” i usmjeriti izvorne datoteke za određenu mapu. Multi-smjer sinkronizacija iziskuje malo više koraka, ali ni oni nisu komplicirani u odnosu na ono što se na kraju dobije:. Allway Sync je potrebno instalirati na sve strojeve, stvoriti zajedničku mapu i omogućiti pristup svim korisnicima na mreži. Na taj način, moguće je da više korisnika radi na istom projektu i ažurira datoteke na jednom mjestu – to je svakako važno u uredskom radu.

Za razliku od nekih drugih sinkronizacijskih programa, Allway Sync ne nameće ograničenje veličine na datotekama koje se prenose ili preslikavaju (mirror). U slučaju da je datoteka oštećena, izgubljena ili slučajno izbrisana, Allway Sinkronizacija arhivira prijašnje verzije datoteka za povratak.

Allway Sync nije osobito teško koristiti za osnovne operacije kao što su backup podataka na tvrdom disku, rad preko mreže, FTP klijenta ili koordiniranje sva tri načina sinkronizacije.

Korisničko sučelje je prilično jednostavno, ima veliku količina opcija, izbornika i podizbornika koji omogućavaju razne postavke za korisnika.

Allway Sync šifrira podatke, pruža sigurnosne kopije podataka, potvrđuje prijenos podataka i radi preko mreže ili Interneta. Allway Sync je također snažan backup alat za sve vrijedne podatke. Unatoč svom opširnom izborniku i mogućnostima konfiguracije, mislimo da je  Allway Sync odličan alat za korisnike koji traže napredne funkcije.

Allway Sync dolazi u besplatnoj verziji, a može se kupiti i pro business verzija. Pro verzija uključuje neograničeno korištenje, nadogradnju softvera, premium podršku.