Zaštitite se na vrijeme!

Naše novosti

Poučeni višegodišnjim iskustvom rada u IT području, shvaćamo od kolike je važnosti osigurati zaštićenu mrežu u bilo kojem načinu poslovanja. Nažalost, svjedočili smo samo ove godine već brojnim zlonamjernim napadima na manje ili veće korisnike u najrazličitijim branšama, pri čemu je određenim poduzećima nanesena značajna materijalna šteta uzrokovana kriptiranjem, brisanjem ili krađom velike količine podataka koji su od esencijalne važnosti za normalno funkcioniranje tvrtke. Otežavajuća okolnost je podatak da je dovoljno samo jedno zaraženo računalo u mreži da bi se sigurnost i zaštita kompletne mreže dovela u pitanje, s obzirom na to da se virusi vrlo lako i brzo šire ostalim uređajima u mreži – i to često u roku od 10 minuta.

Ono što je zastrašujuće je činjenica da su navedeni zlonamjerni napadi sve češći i napredniji, čega mnogi korisnici ipak još nisu svjesni. Postavljanjem SonicWall firewall uređaja u mrežnu infrastrukturu uvelike se smanjuje mogućnost štete nastale uslijed napada, te se znatno povećava sigurnost, kako poduzeća, tako i njihovih podataka i poslovnih tajni.

Firewall predstavlja najmoćniju mrežnu zaštitu kojom je moguće realizirati siguran promet unutar određene mrežne infrastrukture. Radi na principu filtriranja, pa je moguće konkretno specificirati vrstu podataka koja smije biti razmijenjena između računala u mreži, kao i kojoj vrsti prometa korisnici mreže smiju ili ne smiju imati pristup. Ako se traženi web sadržaj nalazi među zabranjenim prometom, firewall će odraditi funkciju blokiranja pristupa i tako spriječiti potencijalnu štetu.

Saznajte više.

Mnogobrojne mogućnosti u području IT-a razvijaju se gotovo svakodnevno. Ispravna rješenja mogu rezultirati većom brzinom rada, efikasnošću i inovacijama, što u konačnici omogućuje poduzećima da ostanu u korak s potražnjom tržišta, kao i dati im sposobnost da privuku i zadrže što više klijenata.

Da bi Vaša tvrtka u potpunosti iskoristila mogućnosti IT-a, potrebno je učinkovito upravljati svim dijelovima sustava, te redovito rješavati sve zamke i probleme koje unose potencijalan rizik u poslovanje (malware, kriptovirusi, ransomware, phishing).

Dell Software pruža brojne dodatne mogućnosti koje olakšavaju navedene izazove. Uzimajući u obzir dojmove i impresije korisnika, Dell Software konstantno obogaćuje ponudu svojih usluga. Dellov jednostavan, ali i snažan softver, u kombinaciji sa Dellovim hardverom i uslugama, pruža skalabilna i lako primjenjiva rješenja koja omogućuju kraći put do željenih rezultata. Bilo da se radi o Windows infrastrukturi, mobilnim mrežama ili upravljanju „oblacima“ (cloud), Dell Software znatno smanjuje kompleksnost načina rada. Neka od najbitnijih rješenja Dell Software-a su KACE, Enstratius, Quest Software, Statsoft, SonicWALL te AppAssure.

Novi trendovi unose veliki potencijal u poslovanje, no sa sobom nose i određene rizike. Jedan od novijih načina rada tvrtki i organizacija je tzv. „upravljanje u oblaku“ ili cloud management. Upravljanje oblacima omogućuje pojednostavljeno upravljanje aplikacijama u virtualnom okruženju, automatizaciju radnog opterećenja administracije te poboljšano upravljanje infrastrukturom preko fizičkih i virtualnih servera (proxy server, VPN veze…).

Također, sve je više slučajeva gdje je potrebno prenositi velike datoteke ili upravljati podacima koji zauzimaju puno memorijskog prostora. Dell Software i u tom području predlaže svoje rješenje.

Još jedan od trendova koji uzima sve više maha u današnjem poslovanju je mobilna radna snaga. Kroz Dell Software moguće je pojednostaviti postavljanje virtualizacije i pružiti korisnicima siguran pristup, bez obzira na njihovu trenutnu lokaciju. Dell omogućuje uvođenje sigurnosti kompletne mreže, što obuhvaća uređaje, aplikacije, podatke te cjelokupnu infrastrukturu. Zaštita od virusa, zaštita od malwarea, zaštita mreže, sigurnost na internetu – to su sve komponente bez kojih tvrtke današnjice više ne mogu i ne smiju postojati.

Možda i najbitnije karakteristike svake mreže su njena sigurnost i zaštita, jer je bez ispravnih postavki sigurnosti cijela mreža vrlo nestabilna i podložna zlonamjernim napadima – kako izvana, tako i iznutra. Dell Software predlaže svoja rješenja i u tom aspektu IT infrastrukture. Omogućuje jednostavno postavljanja parametara sigurnosti koji štite sve sisteme, uređaje, podatke i aplikacije za tvrtke i organizacije svih veličina. Lako je moguće zaštititi svoju mrežnu okolinu, pomoću detekcije prijetnji te filterom sadržaja. Omogućena je kontrola pristupa poslovnim aplikacijama i podacima, uključujući i odabrane privilegirane korisničke račune.

Više o SonicWallu i ostalim Dell Software (Quest) rješenjima koje nudimo možete naći ovdje: Dell Software i SonicWall.

Za detaljne informacije, pozivamo Vas da nas kontaktirate putem telefona (01 6444 445), e-maila ([email protected]) ili kontakt obrasca niže.

    Ime (obvezno)

    Email (obvezno)

    Predmet

    Poruka

    Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close