Windows Insidera ima sedam milijuna

Microsoft je krajem prošle godine pokrenuo Windows Insider program, kojemu je bio cilj tijekom izrade Windows 10operativnog sustava prikupljati povratne informacije iz prve ruke – od samih korisnika. Krajem siječnja ove godine Windows Insidera je bilo oko 2,8 milijuna, početkom svibnja oko 3,7 milijuna, a krajem prošlog znatno više – čak sedam milijuna.

Podatak o sedam milijuna Windows Insider korisnika iznio je sam Microsoft na IFA 2015 sajmu. No, da ne bi bilo zabune brojka koju Microsoft navodi odnosi se na aktivan broj sudionika Windows Insider programa, a ne na ukupan broj registriranih korisnika koji nakon registracije nisu poslali niti jedan feedback.

Microsoft također navodi kako su Insider korisnici pomogli u rješavanju velikog broja bugova samim time što su iste prijavili, što je pak Microsoftovim developerima olakšalo ispravak bugova. Zanimljiv podatak, pogotovo kada se zna kako je finalni Windows 10 već više od mjesec dana dostupan za preuzimanje.

 

Za kraj izlaganja Microsoft je naglasio kako će ubuduće više pozornosti pridavati Windows 10 Mobile inačici Windowsa, koja tek treba stići, a koja će pogoniti Microsoftove smartphone.

Izvor: Bug.hr