Split i Zagreb dobili prve fizičke mjenjačnice kriptovaluta

Tim kripto-entuzijasta koji stoji iza BitKonana – prve burze kriptovaluta u Hrvata, sada predstavlja i prvu fizičku mjenjačnicu kriptovaluta u Hrvatskoj, Bitcoin Store, s poslovnicama u Splitu i Zagrebu, kakve su se do sada mogle pronaći u Americi, Francuskoj ili Japanu.

Ova hrvatska kripto-priča počinje 2013. godine kada se Tomislav Vajić i Šime Bakić prvi put susreću s bitcoinom, nakon čega je nastala burza BitKonan s preko 15.000 aktivnih članova, većinom iz Hrvatske. Sada ovaj dvojac predstavlja i fizičku mjenjačnicu Bitcoin Store, do čije je realizacije došlo nakon što su uvidjeli da mnogi ljudi žele investirati, no ne znaju na koji način. Naime, problem mnogima predstavlja što je većina literature na engleskom, a terminologiju nije lako “pohvatati”.

Danas, osim što je lakše nego ikad doći do kriptovalute, fizičke mjenjačnice omogućavaju i jednostavno trgovanje. Transakcije je, naime, u poslovnicama u Zagrebu i Splitu moguće izvršiti u suradnji sa stručnjacima na polju kriptovaluta.

Prva Bitcoin Store poslovnica otvorena je u Splitu krajem travnja 2018. godine, a već dva mjeseca kasnije svoju je mjenjačnicu dobio i Zagreb. “Potražnja za takvom vrstom poslovanja iznimno je velika jer omogućava jednostavnu kupovinu i prodaju kriptovaluta, a transakcije su izuzetno sigurne zbog standarda koji se koriste za zaštitu podataka”, poručuju osnivači prvih hrvatskih fizičkih kripto-mjenjačnica.

 

Izvor: https://www.bug.hr/