Novo ažuriranje Windowsa 7 ne radi za mnoge korisnike

Nekolicina korisnika operativnog sustava Windows 7 prijavljuju probleme s novim Windows Update-om, gdje im sustav javlja grešku 80248015. Detaljna rasprava o tom problemu otvorena je i na Microsoft-ovom forumu, gdje su mnogi već prijavili ovu grešku.

Čini se da je najvjerojatnije problem povezan sa datumom, točnije datoteka koju koristi Windows Update bi mogla biti postavljena na datum 3. prosinca. Budući da je ovaj datum istekao, Windows Update ne donosi nikakva nova ažuriranja, a korisnici primaju sljedeću poruku, kada pokušaju pokrenuti Windows Update na računalima s operacijskim sustavom Windows 7:

“Windows Update se ne može trenutačno provjeravati, jer usluga nije pokrenuta. Možda ćete morati ponovo pokrenuti računalo.”

Mary Jo Foley iz ZDNet-a je izvijestila o drugoj pogrešci “Windows nije u mogućnosti tražiti nova ažuriranja”.

Problematična datoteka pronađena je u C: \ Windows \ SoftwareDistribution \ AuthCabs \ authcab.cab koja sadrži XML dokument pod nazivom authorization.xml a postavljen je da istekne na 12/3/2017 u 11:59:25 PST. Valja napomenuti da se ova XML datoteka ne može editirati jer je digitalno zaključana od strane Microsofta, i ako korisnik pokuša promijeniti datoteku, Windows Update je neće koristiti.

Computerworld izvještava da bi glavni uzrok ovog problema mogao biti taj da je Microsoft jednostavno zaboravio promijeniti datum isteka, zbog čega mnogi korisnici vide pogreške korištenjem servisa Windows ažuriranja. Prema njihovim tvrdnjama, privremeno rješenje bi moglo biti da datum sustava podesite na vrijeme od prije 03. prosinca 2017. i pokrenete sami Windows Update.

Microsoft za sada nema službenih objava o tom problemu, tako da korisnici sustava Windows 7 moraju jednostavno pričekati da se problem riješi. Microsoft je od prije potvrdio da će korisnici Windows 7 sustava dobivati sigurnosna ažuriranja do sredine siječnja 2020., stoga trebamo očekivati ​​popravak ovog problema, jer postoji još uvijek veliki broj korisnika, koji još uvijek koriste Windos 7 operativni sustav.

Izvor: http://pcchip.hr