Napokon dostupan Windows 10 October Update

Iako već dva tjedna nismo u listopadu, Microsoft je u opticaj pustio svoju novu nadogradnju Windowsa 10 nazvanu Windows 10 October 2018 Update. Ova je nadogradnja prvotno bila dostupna javnosti početkom listopada, no ubrzo je, zbog problema s nestajanjem podataka nakon instalacije, povučena. Microsoftu je trebalo oko mjesec dana da riješi ovaj “mali, ali ozbiljni” problem, a uz ponovnu aktivaciju ove nadogradnje, objavili su i tekst na svojem blogu koji govori o cijelom slučaju.

Prvi je ovo puta, kažu iz Microsofta, da je u eri “Windowsa kao usluge” došlo do problema koji su zaustavili distribuciju nadogradnje. Osjetili su stoga potrebu u detalje opisati svoj proces kontrole kvalitete kojim osiguravaju da “Windowsi rade na preko 700 milijuna uređaja, s 35 milijuna aplikacija i njihovih 175 milijuna varijanti, te uz 16 milijuna kombinacija hardvera i drivera”.

Ono što je bitno jest činjenica da je od sinoć Windows 10 October 2018 Update (v. 1809) ponovno dostupan za preuzimanje i da vam neće uništiti podatke s primarnog diska ako svoju trenutačnu verziju Windowsa nadogradite na ovu najnoviju. Sve druge novosti koje donosi listopadska nadogradnja su i dalje tu, a njezinu instalaciju će već danas moći obaviti i privatni i poslovni korisnici.

U Microsoftu su obećali da se slični problemi više neće dogoditi jer će njihovi ljudi posebnu pozornost obraćati na kvalitetu, te će implementirati nove procese za kontrolu programskog koda od početka do kraja proizvodnog procesa.

 

Izvor: https://www.bug.hr/