Najpopularnije kriptovalute na društvenim mrežama u 2018.

Praćenjem društvenih mreža kao što su Twitter, Facebook, Reddit i Telegram, CoinMarketSocial je rangirao pet kriptovaluta s najvećim brojem pratitelja u prošloj godini. Riječ je o CyberMiles, Tron, Bitcoin, Ripple i Binance, a već prema ovom društvu, jasno je da nisu baš sve potpuno općepoznate.

Primjerice, CyberMiles je jedna od takvih, ali brojka pratitelja porasla joj je za 5362% u 2018. godini i nalazi se na petom mjestu. Konkretnije, 1. siječnja prošle godine, CyberMiles pratilo je 5381 osoba, a 31. prosinca je brojka porasla na 293 tisuće pratitelja. Ipak, ono što CoinMarketSocial naglašava jest da svi ti pratitelji nisu organski, što znači da su pristigli kroz Twitter Ads i druge metode.

Svakako, ne treba zanemariti ono što CyberMiles jest. Riječ je o platformi koja prvenstveno nudi blockchain rješenja za e-trgovine, a predstavila je i mainnet u listopadu prošle godine. Što se tiče tržišta, konkurira Ethereumu s deset tisuća TPS i ukupno je 137. kriptovaluta na svijetu, jer ukupno vrijedi 21 milijun američkih dolara.

Na četvrtom je mjestu Tron s 308 tisuća novih pratitelja u prošloj godini, a svoj mainnet predstavio je također u 2018. i najavio preuzimanje BitTOrrenta, što je izazvalo poveću pažnju. Također, uskoro pokreće TRC10 token BTT, koji će biti dostupan na Binance. Što se rasta tiče, on je iznosio 567% na Twitteru.

Bitcoin je treći i svima jako poznat, a ostvario je 316 tisuća novih pratitelja prošle godine. Ukupno, riječ je o povećanju od 51% i na Twitteru ih ukupno sad najmoćnija kriptovaluta na svijetu ima 926 tisuća.

Kao drugi na listi postavio Ripple s 458 tisuća novih pratitelja, što je bio rast od 101%. Sad ima ukupno 910 tisuća pratitelja i dodatno će jačati zbog partnerstva s nekoliko banaka.

Što se tiče kriptovalute s najviše novih pratitelja, to je Binance. Ostvarila je njih 682 tisuće i ima ih ukupno 899 tisuća, što je rast od 315%. Ujedno, Binance se promiče kao jedna od najvrednijih kriptovaluta na svijetu.

 

Izvor: https://www.ictbusiness.info/