iPhone XR činio 32% svih prodanih iPhone tijekom prvog mjeseca na tržištu

Tvrtka Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) u svom novom izvješću istražila je poziciju Apple-ovih iPhone-a na tržištu pametnih telefona, što je odnedavno nešto teži zadatak s obzirom da tvrtka iz Cupertina više ne objavljuje broj prodanih iPhone-a.

CIRP-ovo istraživanje rađeno je na bazi od 165 ispitanika u SAD-u u periodu od 30 dana nakon početka prodaje iPhone XR modela 26. listopada ove godine.

Što se tiče CIRP-ovih podataka, iPhone XR čini 32% udjela u ukupnom broju prodanih iPhone mobilnih uređaja u prvom mjesecu od svog dolaska na tržište. Modeli iPhone XS i iPhone XS Max zajedno imaju 35% udjela u ukupnom broju prodanih iPhone-a.

U istom izvješću ističe se kako se 82% korisnika odlučilo na nadogradnju na nove iPhone uređaje, dok se 16% korisnika starijih iPhone uređaja odlučilo na nadogradnju na nove Android uređaje. Za usporedbu, tijekom 2017. godine 86% korisnika je prešlo na neki od novijih iPhone-a, dok se 11% korisnika prebacilo na Android uređaje.

Apple-ovi iPhone-i iz 2017. godine bili su zaslužni za 69% od ukupnog Apple-ovog tržišnog udjela, dok su ovogodišnji modeli zaslužni za 65% od Apple-ovog ukupnog tržišnog udjela.

 

Izvor: https://www.bug.hr/