Google Chrome 61 ispravlja 22 sigurnosna propusta

Google je pustio u opticaj novu inačicu internetskog preglednika Chrome – Chrome 61. Nova inačica ispravlja 22 sigurnosna problema i donosi par novina koje bi se trebale pobrinuti za bolje iskustvo korištenja.

Za početak navest ćemo kako je na ime otkrivanja 22 sigurnosna propusta iz Googleovog Bounty programa ovog puta isplaćeno 23.500 USD. Šest sigurnosnih propusta bilo je više kategorije i za njih su isplaćivani iznosi do 5.000 USD.

Osim toga Google je poradio i na novim mogućnostima te na poboljšanjima postojećih. Chrome 61 sada koristi nativne (izvorne) video kontrole, a u slučaju pojave zaslona s JavaScriptom Chrome će automatski izići iz full screen moda što je posebno korisno u slučajevima kada se pojavi neželjeni sadržaj kojeg do sada nije bilo moguće jednostavno ugasiti.

Chrome 61 također sada dopušta internetskim stranicama uvid u količinu radne memorije na računalima (Device RAM API) s kojih im se pristupa. Prema Googleu to bi trebalo pomoći da se korisniku dostavi sadržaj koji je prilagođen hardverskim mogućnostima računala.

Chrome za Android od sada će pokrenuti video zapis automatski prebaciti u full screen mode pri okretanju mobilnog uređaja.

Za sada u opticaj krenuo Chrome 61 za Linux, macOS i Windows uređaje, dok će inačice za Android i Chrome OS krenuti kroz koji dan.

Izvor: http://www.bug.hr/