Dva od ukupno tri ovogodišnja iPhone-a imat će dvije SIM-ice, jednu pravu i jednu virtualnu

Apple ove godine treba predstaviti tri nova iPhone-a. Prema novom izvještaju koji stižu iz daleke nam Kine dva, od ukupno tri iPhone-a imat će i Dual-SIM Dual Standby značajku.

No, prije nego što se previše poveselite, znajte kako postoji kvaka 22. Naime, standardna konfiguracija sa dvije SIM kartice, kakva vam je dobro poznata (dva fizička utora za SIM kartice), bit će dostupna samo u Kini. Razlog tomu je što Kina ne podržava Apple SIM.

Za sva ostala tržišta, dual-SIM značajka će biti izvedena na principu – jedna prava, jedna virtualna SIM kartica. Potonje ne bi trebalo predstavljati posebno veliki problem, budući da je Apple SIM podržan u više od 180 zemalja svijeta, među kojima se nalazi i Hrvatska.

Izvještaj navodi kako se Apple odlučio na implementaciju dual-SIM podrške kako bi bolje konkurirao na tržištima Azije i Afrike. Naime, istraživanja su pokazala kako u Kini između 3 i 4 milijuna korisnika mobitela imaju uređaje s dvije SIM kartice.

Također, velik broj korisnika je naveo kako su se odlučili na nabavku Android uređaja isključivo iz razloga što iPhone (trenutno) nema tu mogućnost, te što iPhone ima bateriju slabiju od 3 000 mAh.

Inače, Apple SIM nije ništa novo, ovu tehnologiju smo već imali prilike upoznati na iPadu Air 2 iz 2014. godine.

 

Izvor: https://www.bug.hr/