Četiri Google projekta koji će oblikovati budućnost računarstva

Google je u ovom trenutku usmjeren na nekoliko glavnih projekata, a naglašava se kako će ti projekti oblikovati budućnost računarstva.

Projekt Vault

Projekt ima za cilj pružiti sigurnost i privatnost putem pametnih microSD kartica na bilo kojem uređaju koji ima microSD podršku. Cilj projekta je omogućiti sigurnu komunikaciju i pohranu podataka. Inače, za ovaj projekt zadužena je Advanced Technology and Project grupa. Treba naglasiti kako projekt uključuje i mikroprocesor, NFC čip i operativni sustav.

Projekt Abacus

Projekt Abacus je zanimljiv prije svega što omogućava prijavu preko uređaja i online usluga na bolji i sigurniji način nego što je to do sada bio slučaj. Google je tako najavio nove značajke koje poboljšavaju sigurnost, uključujući popularni fingerprint skener i Smart Lock Passwords. Projekt Abacus će se koristiti za razvoj sigurnosnog sustava u realnom vremenu. Softver će se koristiti za prepoznavanje lica, glasa i podataka u vezi ponašanja.

Projekt Soli

Ovaj projekt ima sposobnost da prati pokrete sitnim radarom koji može prepoznati ljudske geste, a zatim dati odgovarajuće odgovore.

Projekt Jacquard

Projekt čija će značajka biti u dodavanju posebnih vodljivih niti na određene dijelove hlača ili jakni što će ih pretvoriti u touch sučelja za uređaje u blizini. Super stvar, stvarno napravljena za budućnost.

Izvor: ICTBusiness.info