Apple uklonio preko 700 aplikacija iz kineskog App Store-a

Tvrtka iz Cupertina je za kineske standarde donekle marginalni igrač na tamošnjem tržištu, no ipak si Apple ne može priuštiti zapostavljanje svoje kineske inačice App Store-a.

Apple od prodaje aplikacija na kineskom tržištu uprihođuje velike novčane iznose, pa je tvrtki stoga bilo važno da se tamošnji App Store uredi i očisti od aplikacija koje ne poštuju Apple-ova pravila i predstavljaju potencijalni sigurnosti rizik za korisnike.

U skladu s tim, stižu i informacije kako je Apple ovog tjedna uklonio više od 700 aplikacija s kineskog App Store-a. Riječ je o aplikacijama koje su prekršile Apple-ove pravila što se tiče nadogradnji.

Točnije, planirane nadogradnje postojećih verzija aplikacija koje su uklonjene navodno nisu prošle kroz Apple-ov sustav provjere unutar App Store-a (provjera što se tiče njihova integriteta i sigurnosti).

Što se tiče imena i vrste uklonjenih aplikacija, popis je šarolik te aplikacije pripadaju mnogobrojnim kategorijama (to su na primjer tražilica Sogou ili platforma za e-trgovinu Pinduoduo).

 

Izvor: https://www.bug.hr/